Jumaat, 16 November 2007

Lebih selamat berada di "Perhimpunan Haram"!

Yusof Nov 15th, 2007 at 11:16 am

14hb Nov 2007, Seorang wanita dijumpai mati ditikam di dalam tandas Plaza Warisan, Jalan Tun H S Lee di sini hari ini. Ertinya lebih selamat berada di perhimpunan haram, walau pun terdedah dengan pancutan air dan gas pemedih mata, kerana di situlah ramai polis dikerahkan berkumpul walau pun dengan secara agak kasar. Tak mungkin ada berani peragut,pembunuh, perogol yang berani membuat pasal. Masalahnya polis Malaysia beroperasi di salah tempat, sementara rakyat biasa tidak lagi selamat di tempat-tempat lain, termasuk di pusat membeli-belah.


(Di petik dari ruang komentar Anwaribrahimblog)


Bersedialah untuk membuat perubahan dalam Pilihanraya akan datang.

Dato' Tajol di mana nak letak muka? Kami pun turut rasa malu!Sepasukan pegawai dan anggota daripada bahagian Kejuruteraan Forensik Ibu Pejabat Badan Pencegah Rasuah (BPR) Putrajaya akan memulakan siasatan mereka hari ini berhubung kejadian runtuhan bangunan Perbadanan Taman Negeri Perak (PTNP) di Pulau Banding, Gerik, Selasa lalu.

Pengarah BPR Perak, Samsiah Abu Bakar, berkata pasukan itu dengan dibantu pegawai dan anggota BPR Perak akan mengadakan siasatan di tapak runtuhan hari ini bagi mengenal pasti punca kejadian.
Bersedialah untuk membuat perubahan dalam Pilihanraya akan datang.

Khamis, 15 November 2007

TUN MUSA HITAM Mengenai BUDAYA POLITIK.

Berucap semasa melancarkan buku The Unmaking of Malaysia: Insider's reminiscences of Umno, Razak and Mahathir

Zaman Tun Razak:

"Setiap kali Tun Abdul Razak bertanya mengenai pencalonan, persoalan yang dikemukakan biasa adalah 'adakah dia boleh berkhidmat?'


Zaman Pasca Tun Razak:

"Tapi kemudian persoalan-persoalan sebegitu semakin hilang dan timbul pula soalan 'bolehkah kita percaya kepada dia?'," katanya kepada kira-kira 100 orang yang hadir di majlis itu.

"Ini menjadikan pemimpin lebih berminat untuk mendapatkan dana-dana, sedangkan usaha untuk menolong orang-orang miskin masih tidak cukup."

Beliau berkata, penekanan terhadap soal 'kesetiaan' menjadikan pemimpin sekarang kurang berminat untuk berkhidmat kepada rakyat, sebaliknya lebih cenderung mengejar kepentingan peribadi.

Oleh itu,

Bersedialah untuk membuat perubahan dalam Pilihanraya akan datang.


ON UMNO and DEEPAVALI.

Khairy blamed Indians as the cause why Umno President Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi's presidential address at the Umno General Assembly was not published on Thursday which is Deepavali Day and a press shut down day.

Khairy said "Today is the first time the Umno president's speech is not being read by the masses because a particular ethnic group controls the distribution line of newspapers and they are on holiday."

Yes, true. Who is to blame, Umno or the poor newsvendors.


It's time to change!